Jaarvergadering / studiedag 2019

Bij het thema Technieken in de wiskundeles denkt u misschien aan techniHercilio Luz Brugeken als haakjes wegwerken, vergelijkingen oplossen en differentiëren. We leren dit soort technieken al decennia aan onze leerlingen. Apparaten kunnen nu veel technieken overnemen. Wie leert er bijvoorbeeld nog het algoritme voor worteltrekken aan de leerlingen? Wat verandert er allemaal door die apparaten? En hoe kan een rekenmachine eigenlijk \( 2^{10} \) of \( \sin 45^\circ \) uitrekenen?

Voor iedere techniek die we leerlingen willen leren, hebben we zelf een techniek nodig. De techniek van het vinden van een balans tussen oefenen en beheersen aan de ene kant en begrijpen, herkennen en toepassen in nieuwe situaties aan de andere kant. Dat zou je didactische technieken kunnen noemen. Denk ook aan flipping the classroom, gamification en formatief toetsen. Wat betekenen dergelijke technieken voor het wiskundeonderwijs? Tijdens de studiedag bieden we inspirerende voorbeelden van docenten over nieuwe werkvormen, vormen van toetsen en didactische benaderingen.

Voorlopige agenda jaarvergadering
10:00 – 11:00 uur
1. Opening door de voorzitter, Ebrina Smallegange
2. Jaarrede van de voorzitter
4. Notulen van de jaarvergadering 2018
5. Jaarverslagen 2018/2019
  5.1. Jaarverslag van de NVvW
  5.2. Jaarverslag van Euclides
6. Financiën
  6.1. Jaarrekening en balans 2018/2019
  6.2. Verslag kascommissie en decharge van de penningmeester
  6.3. Vaststelling contributie en benoeming nieuwe kascommissie
7. Bestuursverkiezing
8. Rondvraag (vragen voor de rondvraag moeten vooraf worden ingediend bij het bestuur, dit kan tot uiterlijk 27 oktober). 
9. Sluiting van de jaarvergadering

Voorlopig programma studiedag (Tijdstippen nog onder voorbehoud)
11.00 – 11.15 Inleiding op de studiedag 
11.15 – 12.00 Plenaire lezing
12.00 – 12.15 Pauze
12.15 – 13.05 Workshopronde 1A/lunch en markt
13.05 – 13.15 Wisseltijd
13.15 – 14.05 Workshopronde 1B/lunch en markt
14.05 – 14.15 Wisseltijd
14.15 – 15.05 Workshopronde 2
15.05 – 15.30 Wisseltijd
15.30 – 16.15 Plenaire voordracht  
16:15                Afsluiting

Iedereen volgt een workshop in ronde 1A óf 1B. De tijdsindeling van de studiedag biedt deelnemers ruim gelegenheid voor lunch en marktbezoek.

Locatie
De jaarvergadering / studiedag vindt plaats in:
Ichthus College
Vondellaan 4
3906 EA Veenendaal

Verboden te roken

Let op: Het Ichthus College is een rookvrije school. Ook in het weekend wordt gehandhaafd door de gemeente dat er op het terrein van de school niet gerookt wordt. Buiten het hek mag gerookt worden. 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer
Het Ichthus College is op loopafstand van station Veenendaal West.
Ieder half uur vertrekt er vanaf station Utrecht Centraal een trein naar Veenendaal West. 
Kijk voor actuele treintijden op NS Reisplanner

Bereikbaarheid met de auto
Er is in de omgeving van de school parkeerplaats in de wijk. De ervaring leert dat het snel vol is in de wijk, dus dat je verder moet lopen dan je zou willen. 
Let op: Zorg dat je niet parkeert op een plek die overlast geeft aan de bewoners.

 

We hebben weer indrukwekkend veel collega’s bereid gevonden om een workshop te geven. Hiermee bieden we voor deze studiedag een breed scala aan onderwerpen. Je kunt worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op gebied van techniek, maar je kunt ook samen discussiëren  over mogelijkheden om je onderwijs nog beter te maken. Voor elk wat wils! 
Neem de tijd om de lijst goed door te nemen, want ook onderaan staan echte pareltjes!

Bekijk de lijst met workshops hier

Vervolgens kun je je hier aanmelden.

Aanmelden voor de studiedag kan door het formulier hieronder in te vullen. De studiedag is alleen voor leden. Wanneer je geen lid bent, dan kost bijwonen van de studiedag € 87,50, je wordt dan automatisch lid van de NVvW. 

Let op: Meld je hieronder aan voor deelname aan de studiedag en kies naar welke workshops je wilt. Wanneer je een lunch wilt reserveren, ga dan naar deze pagina

1e keuze workshop

2e keuze workshop

Reserve keuze

Na afloop van de studiedag, plaatsen we enkele foto’s op de website. Hierbij kunnen deelnemers herkenbaar in beeld komen. Ga je hiermee akkoord?
ja

Je kunt natuurlijk je eigen boterhammen meenemen naar de studiedag, maar je kunt ook gebruik maken van de catering. Voor €10,- staat er een lunch voor je klaar, deze bestaat uit een kop soep, broodjes, fruit en melk of sap. 
Koffie en thee is voor iedereen gratis beschikbaar. 

Bestel hier je lunch voor de studiedag, alleen vooraf bestelde en betaalde lunches zijn beschikbaar. 

Totaal: € -


Studenten van de lerarenopleiding Wiskunde mogen gratis naar de studiedag, ook als ze geen lid zijn van de NVvW. 
Let op: Meld je hieronder aan voor deelname aan de studiedag en kies naar welke workshops je wilt. Wanneer je een lunch wilt reserveren, ga dan naar deze pagina. De lunch is niet gratis en kost € 10,-. 

Is dit de eerste of tweede graads opleiding?

1e keuze workshop

2e keuze workshop

Reserve keuze

Na afloop van de studiedag, plaatsen we enkele foto’s op de website. Hierbij kunnen deelnemers herkenbaar in beeld komen. Ga je hiermee akkoord?
ja

We bieden de mogelijkheid om een carpoolafspraak te maken. Ga daarvoor naar het forum (je moet wel zijn ingelogd om het forum te kunnen bezoeken).