Optimaal voorbereid naar het eindexamen

Op maandag 25 september 2017 organiseerde de NVvW samen met SLO de conferentie ‘Optimaal voorbereid naar het eindexamen’ voor en door docenten bovenbouw havo/vwo. Hoe kun je je leerlingen het beste voorbereiden op de vernieuwde examens wiskunde A, B,C en D met optimaal resultaat?

Wiskundige denkactiviteiten in de examens
Presentie (Ruud Stolwijk)

Werkgroepen ochtendprogramma

Grafische rekenmachine
Hoe kun je de GR optimaal benutten bij statistiek, het leren werken met grote datasets? Aan bod komen TI, Casio en HP.

Digitale Wiskunde Omgeving (DWO)
DWO is een omgeving die uitnodigt om te exploreren. Hoe benut je die in je lessen, hoe organiseer je dit op een goede manier?

Hoe kijk je een examen na?
Aan de hand van examenopgaven, gecombineerd met leerlingenwerk, bespreken we hoe deze nagekeken zouden kunnen worden. Op deze wijze hopen we de jonge collega’s te helpen bij de ingewikkelde opdracht om het examen na te kijken en met meer ervaren collega’s onderling te vergelijken binnen de mogelijkheden van het correctievoorschrift.

VU-Stat
VU-stat is een didactische sterk programma dat zich erg goed leent om statistiek echt in de vingers te krijgen, en ervaring op te doen met het analyseren van grote datasets.
De websites bij de VU-Stat werkgroep (Carel van de Giessen)

Geogebra
Geogebra is een gratis programma met oneindig veel mogelijkheden om in je lessen te gebruiken. Maar hoe benut je die mogelijkheden nou precies? Praktische tips en mooie voorbeelden hiervan.

Werkgroepen middagprogramma

Havo wiskunde A
Presentatie (Hester Vogels)

Havo wiskunde B

VWO wiskunde A
Presentatie (Erik van Barneveld)

VWO wiskunde B
Presentatie, Handout en Werkblad (Henk Reulink)

VWO wiskunde C

Wiskunde D
Presentatie (Marianne Lambriex)