Onderwijs meets Onderzoek is verplaatst naar 11 maart

Wat kunnen wiskundeonderwijs en onderwijsonderzoek voor elkaar betekenen? Deze vraag komt aan de orde tijdens de vierde editie van de conferentie Onderwijs meets Onderzoek.
Op vrijdag 24 september organiseren de NVvW, het Freudenthal Instituut en SLO vierde aflevering van de conferentie ‘Onderwijs meets Onderzoek’.
Tijdens Onderwijs meets Onderzoek gaan wiskundeleraren en onderzoekers van wiskundeonderwijs met elkaar in gesprek over de vraag wat onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek voor elkaar kunnen betekenen.

Het thema van de middag is: De toekomst van het statistiekonderwijs. 

De openingslezing wordt dit jaar verzorgd door Casper Albers, die zijn geheel eigen kijk op het statistiekonderwijs geeft.

Zoals altijd vormt de posterpresentatie het bruisende hart van de conferentie. Daarna kun je een van de drie werkgroepen bezoeken, meer informatie hierover volgt in een later stadium.
Voor wiskundedocenten wordt met deze conferentie duidelijker welke wetenschappelijke kennis over wiskundeonderwijs zij in hun praktijk kunnen benutten. Onderzoekers van wiskundeonderwijs krijgen een beter beeld van de problemen in de praktijk van het wiskundeonderwijs die om een onderzoeksmatige oplossing vragen.
Deelnemers aan de conferentie mogen zelf een probleem in het wiskundeonderwijs formuleren waarvoor een onderzoek gewenst lijkt.

Kortom: een middag om bij te zijn!
Datum: vrijdag 11 maart 2022
Tijd:15:00 – 19:00 (inclusief een maaltijd)
Locatie: Domstad, Utrecht (Koningsbergerstraat 9, Utrecht)
Kosten: € 50,00
Meld je hier aan.

 

Het programma
14:30 – 15:00 Inloop
15:00 – 15:45 plenaire lezing van Casper Albers
16:00 – 16:45 postersessie
17:00 – 17:45 parallele workshops
18:00 – 19:00 afsluitende maaltijd

Nadere informatie volgt. 

De locatie voor deze vierde editie van Onderwijs meets Onderzoek is
Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
030 – 29 27 777
Routebeschrijving

Meld je hier aan voor de conferentie. 


    Mijn voorkeur gaat uit naar een vegetarische maaltijd
    ja

    Na afloop van de conferentie, plaatsen we enkele foto’s en misschien een stukje video op de website. Hierbij kunnen deelnemers herkenbaar in beeld komen. Ga je hiermee akkoord?
    ja


    Hieronder een korte impressie van de conferentie van 2018, met dank aan de HU voor het maken van deze film.