Noodtenten in West Kenia
Corona in Kenia
20 juni 2021
Meet-up examens 3e tijdvak
1 juli 2021
Toon alles

Sankey-diagrammen in de wiskundeles

Pauline en Eric werken in Noorwegen, waar ze met leerlingen uit klas 2 (vmbo-havo-vwo) bij een bedrijf op bezoek gaan. Zij laten leerlingen Sankey-diagrammen maken, omdat je er holistisch mee naar bedrijfsprocessen kunt kijken.

Gesprekken over vakdidactiek aan de hand van een opgave

Een korte wiskundeopdracht waar verschillende aanpakken bij mogelijk zijn, kan leiden tot inspirerende gesprekken over vakdidactiek. In dit artikel een voorbeeld waarin iets valt te leren over het belang van cognitieve schema’s en probleemoplossingsvaardigheden.

‘Wiskunde als kortste weg naar perfectie.’ Interview met Jan Beuving

Wiskundige en cabaretier Jan Beuving schreef een jaar lang columns voor Euclides. Studiegenoot en wiskundedocent Hugo Duivesteijn interviewde hem over zijn middelbare schooltijd, de keuze voor een wiskundestudie en een wiskundige kijk op de wereld. En hoe wiskundig is het schrijven van een liedtekst?

Diagnostische vragen stellen

Met een goede diagnostische vraag kom je snel te weten of een leerling een concept begrijpt. Een goede diagnostische vragenbank kan docenten helpen de goede vraag te stellen.

Bekijk de volledige inhoudsopgave of lees Euclides online.