De meiveiling begint weer bijna

Cover Euclides 96-5
Euclides jaargang 96 nummer 5
16 maart 2021
Aanmelden examenbespreking
16 april 2021
Toon alles

De Winterverkoop van boeken voor vaste lage prijzen loopt nog tot woensdag 21 april. De voorlopige opbrengst is al ruim € 600. Je kunt nog snel even kijken of er voor weinig geld nog iets leuks voor je te vinden is op de veilingsite.

Daarna wordt het weer tijd voor de jaarlijkse meiveiling. Dit wordt de derde veiling in coronatijd! Er staan weer meer dan 700 boeken gereed voor zeer lage startprijzen. Oude school- en studieboeken uit Nederland en uit het buitenland, boeken over didactiek en geschiedenis en ook weer veel populair wetenschappelijke boeken en recreatieve boeken, bijvoorbeeld over de Wiskunde Olympiade. Ook zijn er recente studieboeken, bijvoorbeeld veel Epsilon-uitgaven over alle gebieden van de wiskunde.

Bijzondere vondsten deze keer: een paperbackuitgave (eerste druk uit 1907) van Grondslagen der wiskunde van L.E.J. Brouwer; een oude druk van Analytische Meetkunde van D.J.E. Schrek waarin de handtekening van de overgrootvader van Thierry Baudet (P.J.H. Baudet (1891-1921); een antiquarisch Nederlands tabellenboek uit 1834; Legendre’s Elements of Geometry uit 1819 en een Aristo rekenliniaal voor de Overhead Projector (wie weet nog wat dat is?).

De totale opbrengst van de veiling gaat naar projecten rondom wiskundeonderwijs in de derde wereld. Een goede reden dus om mee te bieden, de veiling sluit op 31 mei.

Jos Remijn, veilingmeester WwF