Nieuws van het Wereldwiskunde fonds
16 mei 2020
curriculum.nu logo
Vakvernieuwingen
11 juni 2020
Toon alles

Om bij een online les te schrijven op een bord, zijn er allerlei soorten software beschikbaar, zoals Prowise Presenter, Active Inspire, SMART Notebook, Microsoft OneNote, et cetera. Elk van deze software heeft weer z’n eigen voor- en nadelen, waarbij specifiek voor ons als wiskundeleraren belangrijk kan zijn welke wiskundige bord tools er beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld ruitjespapier of een geodriehoek.

We merken dat veel leraren door de bomen het bos niet meer zien en zagen op onze Facebookgroep Leraar Wiskunde dat er behoefte is aan uitwisseling over de verschillende soorten bord software. De NVvW wil dit organiseren in de vorm van een Meetup op woensdag 27 mei van 15:00 tot +/- 16:00. We maken gebruik van Google Meet, je hoeft daar geen speciale software voor te installeren. We willen de bijeenkomst starten met korte pitches voor elk van de programma’s en daarna kies je een programma om in een breakout-room wat meer inhoudelijk met elkaar er naar te kijken. Daar kun je dan ook al je vragen kwijt.

Wil jij laten zien welke bord software jij gebruikt met een lesvoorbeeld en hierover vragen beantwoorden van collega’s of wil je graag zien hoe anderen deze programma’s inzetten, meld je dan aan met onderstaande link. We kijken uit naar jullie bijdrage en uitwisseling.

Meld je hier aan.