De meiveiling van het Wereldwiskunde Fonds is op 1 mei gestart

Fragebogen Math@Distance
28 april 2020
Euclides jaargang 95 nummer 6
5 mei 2020
Toon alles

Op 1 mei, om 1 minuut na middernacht is de jaarlijkse meiveiling van het Wereldwiskunde Fonds weer gestart. Op de veilingwebsite staan dan ongeveer 700 boeken en tijdschriften gereed. Er zijn boeken over geschiedenis van de wiskunde, veel oude Nederlandse schoolboekjes en ook veel (buitenlandse) studieboeken. Van populair wetenschappelijke en recreatieve boeken tot échte wetenschap. Deze keer veel boekjes met (nationale) Olympiade-opgaven en een paar bijzondere didactiekboeken, het recente Handboek wiskundedidactiek van Drijvers, Van Streun en Zwaneveld en de klassieker Vijven en Zessen van A.D. de Groot.

Klapstuk zijn de bijzondere oude boeken van meer dan 100 jaar oud. Daarvan is Handleiding tot de beschouwende en werkdadige meetkunst van Jacob de Gelder, gedrukt in 1806, een antiquarische topper!

De veiling eindigt op maandag 1 juni, dan is het tweede Pinksterdag. De boeken hebben verschillende eindtijden. Je kunt bij het bieden op een boek een maximumprijs opgeven. Dan wordt, als dat nodig is, jouw bod automatisch in kleine stapjes voor je verhoogd tot aan jouw maximum. Kijk hier voor de uitleg.

We hopen dat de veiling weer een mooie opbrengst zal hebben. De gehele opbrengst wordt besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden.

Kijk dus rond op de veilingsite en bied eens mee! Leuk en spannend en je kunt mooie boeken voor een scherp prijsje bemachtigen!

Veel plezier weer met deze meiveiling.

Jos Remijn, veilingmeester WwF