Virtuele EGMO van start

Handreiking online wiskundeonderwijs
2 april 2020
Questionnaire M@D
18 april 2020
Toon alles

Vanmiddag om 4 uur is de virtuele EGMO2020 van start gegaan met de openingsceremonie. In de openingsceremonie werden de ruim 200 deelnemers uit 52 landen toegesproken door het organisatiecommittee, door de hoofdsponsor ING en door wetenschapsjournalist Ans Hekkenberg.
In het tweede deel van de opening zagen we een parade van de deelnemende teams, die allemaal een foto van hun land en zich zelf hadden ingestuurd voor deze virtuele opening. De opening werd afgesloten door Viviane Kehl, voorzitter van het EGMO Advies bestuur.

De komende dagen buigen de deelnemers zich over 6 lastige wiskundige problemen. Dit gebeurt in 2 sessies van 3 opgaven, waar ze dan 4,5 uur de tijd voor krijgen.
Naast de wiskundeopgaven heeft de organisatie ook een aantal leuke elementen op het programma staan. Ze is er een virtuele tour door de Keukenhof, is er ruimte voor nailart en kunnen de deelnemers mee doen aan een wedstrijd kubusmozaïek.

Volg de virtuele EGMO op social media middels #egmo2020 #egmo en #virtualegmo
Al het nieuws wordt gepubliceerd op de speciale nieuwswebsite.