Cover Euclides jaargang 95 nummer 1
Euclides jaargang 95 nummer 1
10 september 2019
curriculum.nu logo
Reacties van de werkgroep vmbo op Curriculum.nu
6 oktober 2019
Toon alles
Wereldwiskunde Fonds

De zomervakantie is voorbij, de nieuwe oktoberveiling van het Wereldwiskunde Fonds staat alweer voor de deur. De verkoop van boeken en tijdschriften voor vaste lage prijzen heeft deze zomer al bijna 400 euro opgebracht. Tot 27 september staan de boeken nog op de website en kun je voor weinig geld mooie wiskundeboeken en tijdschriften bemachtigen. Neem dus nog snel een kijkje voordat het te laat is!

Gedurende de hele maand oktober kan weer worden geboden op een nieuw aanbod boeken. Op de veiling website zijn weer ruim 750 boeken en tijdschriften klaargezet.  Voor elk wat wils, we hebben boeken over didactiek, logica, grondslagen en geschiedenis van de wiskunde. En er zijn weer veel oude Nederlandse schoolboekjes. Deze keer vooral ook heel veel mooie (buitenlandse) studieboeken. Van populair wetenschappelijk en recreatief tot échte wetenschap. Fraaie boeken over bijvoorbeeld verzamelingenleer, analyse en topologie. We hebben weer een exemplaar van het boek ‘Wiskunde-Opgaven van de Toelatingsexamens tot de Universiteiten vanaf 1925 t/m 1956’ van Stoelinga en Van Tol. hieruit haalde Ton Lecluse jarenlang bijzondere opgaven waarbij hij in Euclides hedendaagse oplossingen publiceerde. Er is van alles te vinden, dus kijk vooral goed rond. De startprijzen van de veiling zijn altijd erg laag, dus bied vooral mee!

De veiling eindigt dit jaar pas op 8 november, dus je hebt alle tijd om het aanbod goed te bekijken.

Zoals je ondertussen weet, kun je bij het bieden op een boek een maximumprijs opgeven. Dan wordt, als dat nodig is, jouw bod automatisch in kleine stapjes voor je verhoogd tot aan jouw maximum. Kijk voor uitleg hierover hier. We hopen dat de veiling weer een mooie opbrengst zal hebben. De gehele opbrengst wordt besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden.

Doe ook eens mee, het is erg leuk en vooral ook spannend…. Veel plezier met deze oktoberveiling.

Jos Remijn, veilingmeester WwF