Bieden op boeken van de oktoberveiling kan nog tot donderdag 1 november

Toekomst van de GR
24 oktober 2018
Cover Euclides 94-2
Euclides jaargang 94, nummer 2
30 oktober 2018
Toon alles

Op de veiling website van het Wereldwiskunde Fonds wordt flink geboden op het aanbod van gebruikte wiskundeboeken. Bijna 400 biedingen zijn al uitgebracht. We gaan met de veiling de laatste week in en traditioneel wachten veel bieders tot de laatste mogelijkheid. Niet nodig, je kunt ook nu al voor jouw favoriete boeken een maximumbod uitbrengen. Jouw bod wordt dan als iemand over je heen biedt, automatisch in kleine stapjes voor je verhoogd tot aan jouw maximum. Kijk voor uitleg hierover hier.

We hebben veel boeken over didactiek, geschiedenis en filosofie. En natuurlijk ook allerlei oude Nederlandse schoolboekjes, (buitenlandse) studieboeken en populair wetenschappelijke en recreatieve boeken. Er is van alles te vinden, dus kijk vooral goed rond. Mooie voorbeelden zijn de twee delen De Elementen van Euclides uit de jaren 30 door Dijksterhuis en de basisboeken rekenen en wiskunde van Jan van de Craats. De startprijzen van de veiling zijn altijd erg laag, dus bied vooral mee!

De veiling eindigt op donderdag 1 november. We hopen dat de veiling weer een mooie opbrengst zal hebben. De gehele opbrengst wordt zoals altijd besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden.

Doe ook eens mee, het is erg leuk en spannend. Veel plezier met de laatste week van deze oktoberveiling.

Jos Remijn, veilingmeester WwF