Het WwF bestaat 25 jaar – Nieuwe startpagina voor de boekensite

Cover Euclides 94-1
Euclides jaargang 94, nummer 1
5 september 2018
De jaarlijkse oktoberveiling van het WwF begint op 29 september
25 september 2018
Toon alles

Op de jaarvergadering van de NVvW in 1993 werd op initiatief van Hans Wisbrun het Wereldwiskunde Fonds (WwF) opgericht. Deze werkgroep van de NVvW ondersteunt projecten in ontwikkelingslanden die zich richten op het verbeteren van het wiskundeonderwijs. Het WwF bestaat dus dit schooljaar 25 jaar, en dit jubileum vieren we natuurlijk, om te beginnen op de jaarvergadering die dit jaar op 3 november in Veenendaal plaatsvindt.

De website www.wereldwiskundefonds.nl, eerder alleen de site van de boekenveiling, is vanaf deze zomer hét adres om alle informatie van het WwF te kunnen vinden. Je vindt hier alle informatie over de werkgroep, de doelstelling en voorbeelden van projecten die steun van het WwF hebben ontvangen. Ook voor het aanvragen van een project kun je er de benodigde formulieren vinden.

Ga naar de veiling van het Wereldwiskunde FondsOp dit moment vind je op onze startpagina een link naar het recente Euclidesartikel dat voorzitter Evert van de Vrie schreef over 25 jaar WwF. Daaronder staat een korte update over de boekenverkoop. De Zomerverkoop 2018 is nu nog in volle gang. Tot eind september staat er een mooie collectie wiskundeboeken en tijdschriften klaar, die voor vaste lage prijzen kunnen worden gekocht. Klik op de veilinghamer en je komt op de boekensite terecht. Neem een kijkje, er zijn leuke koopjes te halen.

Jos Remijn
veiling­meester WwF