Euclides jaargang 93, nummer 6

Het Nederlandse team met hun medailles. V.l.n.r.: Richard, Hanne, Floris, Tim, Jovan, Szabi, Nils, Thomas, Philippe en Lammert.
Goud voor Nederland bij jubileumeditie Benelux Wiskunde Olympiade
30 april 2018
Let op: Geodriehoek met fout bij Hema
11 mei 2018
Toon alles
Cover Euclides 93-6

Vandaag verschijnt Euclides nummer 6. In dit nummer herinneringen aan prof. Van der Blij. Ook lees je over GeoGebra en de grafische rekenmachine, telproblemen, significantie en over het werk van Willem Kloppers.

Persoonlijke herinneringen aan prof. Van der Blij

Persoonlijke herinneringen aan een van de meest markante ereleden van de NVvW.

GeoGebra als vervanging van de grafische rekenmachine?

Op zoek naar alternatieven voor de GR heeft Cito onderzoek gedaan naar het gebruik van GeoGebra bij toetsen. De ervaringen van leerlingen en docenten zijn positief.

Didactiek van telproblemen

Leerlingen in klas 4 met wiskunde A vinden combinatoriek een lastig onderwerp. Hoe kun je telproblemen het beste onderwijzen?

Afronden: significante cijfers en decimalen

Waarom gaat het zo vaak mis met het afronden? De oorzaak is vermoedelijk het verschil tussen significante cijfers en aantal decimalen. Leerlingen die natuurkunde en/of scheikunde in hun pakket hebben, denken soms dat dit hetzelfde is.

Wiskunst: het werk van Willem Kloppers

De Stijl bestond vorig jaar honderd jaar. Een van de vele kunstenaars die door De Stijl is beïnvloed, is Willem Kloppers. Er blijkt veel wiskunde in zijn werk te zitten.

De volledige inhoud staat op de Euclides pagina.