Cito vraagt constructeurs vmbo tl

Omkering correctievolgorde van de baan
8 februari 2018
Cursus Hoe kijk je een examen na
23 februari 2018
Toon alles

Om méér docenten de kans te geven mee te werken aan de constructie van de Centrale Examens voor het voortgezet onderwijs wordt onder het thema docentenparticipatie in 2018 door Cito een experiment uitgevoerd.

Dit experiment, constructie op afstand, houdt in dat een groep van maximaal tien docenten per vak die onder begeleiding van een toetsdeskundige van Cito in een (digitale) besloten en beveiligde omgeving werken aan itemconstructie (vragen en antwoorden en eventueel aanleveren bronmateriaal).

Het doel van dit experiment is om te onderzoeken of docenten op deze wijze kunnen bijdragen aan de constructie van opgaven voor de Centrale Examens. De gemaakte producten binnen dit experiment kunnen, indien geschikt, opgenomen worden in een itembank en in de toekomst worden ingezet in de Centrale Examens.

Een van de vakken die in 2018 aan dit experiment meedoet is Wiskunde vmbo tl.

Lees hier meer.