Cover Euclides 93-4
Euclides jaargang 93, nummer 4
30 januari 2018
Oprichting PReVO
8 februari 2018
Toon alles

Op zaterdag 27 januari 2018 is professor Van der Blij overleden. Van 1955 tot zijn emeritaat in 1988 was hij werkzaam aan het Freudenthal Instituut in Utrecht. Van der Blij stond aan de wieg van de onderwijsvernieuwing, waarbij zijn uitgangspunt was dat je wiskunde moet begrijpen, niet alleen maar doen.
In 1990 is Van der Blij erelid geworden van de NVvW. Zijn creativiteit bij het uitleggen van wiskunde is voor velen een grote bron van inspiratie geweest en zijn bijdrage aan het wiskundeonderwijs is nog altijd belangrijk.
Wij wensen de familie en naasten veel sterkte.

Lees bijvoorbeeld nog eens zijn artikel in Euclides 55 (pp 108-114) over bewijzen op school. Geniet van de voorbeelden en zijn beschouwing, en herdenk deze aimabele persoon en bijzondere wiskundige. Het artikel vind je hier.

De foto is gemaakt op de Nationale Wiskundedagen van 1997 en is een typerende foto voor Van der Blij: een gedreven docent en uitlegger. Deze foto is eerder verschenen in de Nieuwe Wiskrant en in Euclides 75-8 bij een interview. Het interview is hier te lezen.