curriculum.nu logo
Inbreng NVvW voor curriculum.nl
15 januari 2018
Uitnodiging Math4MBO 23 februari 2018
29 januari 2018
Toon alles
Ebrina Smallegange

Met deze kop begon vanmorgen, donderdag 18 januari, het artikel in de Telegraaf over de rekentoets. Hierin werd onze voorzitter, Ebrina Smallegange, geciteerd. Het bureau van de NVvw kreeg vandaag veel vragen over dit artikel. 
Het het is niet voor het eerst dat de NVvW zich uitspreekt tegen de rekentoets. Het standpunt van het bestuur van de NVvW en ook van de voorzitter over de rekentoets wordt uitgebreid beschreven in deze notitie

In opdracht van de politiek zijn ronde tafel gesprekken waarin een alternatief voor de rekentoets wordt uitgewerkt. De NVvW en de ambtenaren van OCW werken hierin zeer nauw samen en we hopen dat we binnenkort de resultaten van deze gesprekken naar buiten kunnen brengen. 
Belangrijk onderdeel van de gesprekken is dat de aandacht voor rekenen niet verslapt. Er is heel veel moois op gebouwd in de afgelopen jaren. Nu de toets niet meer mee telt, moet er snel een tussen-oplossing komen, want anders verliezen we al dat moois dat is opgebouwd en dat zou heel zonde zijn. Dus de oproep was om niet te wachten op de uitkomst van curriculum.nu, maar ook voor de korte termijn de leerlingen aan het rekenen te houden, want dat is uitermate belangrijk.