Koninklijke onderscheiding voor Martin Kindt
1 februari 2017
Toon alles

Dit jaar is er voor het eerst een boekenstand van het WwF op de Nationale Wiskunde Dagen in Noordwijkerhout op 3 en 4 februari. We verkopen dan veel verschillende binnen- en buitenlandse studieboeken, Nederlandse schoolboekjes van voor de Mammoetwet en allerlei interessante wiskundige onderwerpen. Dit alles voor erg lage prijzen. En natuurlijk is de gehele opbrengst voor projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden.

Oude GR’s: “Neem ze mee naar de NWD!”

Een collega van ons kwam met het idee om oude Grafische Rekenmachines in te zamelen voor scholen in ontwikkelingslanden. De reden hiervan is duidelijk: vanaf dit jaar op de havo en vanaf volgend jaar op het vwo zijn veel oudere typen GR niet meer toegestaan op het eindexamen. Als deze GR’s op jouw school niet meer gebruikt worden, kunnen ze worden ingeleverd bij het WwF. Wij proberen ze dan mee te geven aan mensen die naar een ontwikkelingsland reizen en daar in contact kunnen komen met scholen. Als je naar de NWD komt dit jaar, kun je ze dan bij ons inleveren! Alvast reuze bedankt hiervoor. En als je nog wat wiskundeboeken in de kast hebt, die je kwijt wilt (schoolboeken van voor 1968 of studieboeken, géén recente methodeboeken!): neem ook die mee naar de NWD!

De winterverkoop 2017

Op onze boeken website veiling.wereldwiskundefonds.nl worden tot 30 april ruim 300 boeken en tijdschriften aangeboden. Alles voor vaste, lage prijzen, in grote verscheidenheid.
Kom nog een keer kijken op de site, er zijn jaargangen Pythagoras, oude Nederlandse schoolboekjes, opgavenbundels en interessante studieboeken over allerlei verschillende gebieden van de wiskunde.

Jos Remijn, veilingmeester WwF
wereldwiskundeboeken@nvvw.nl